Raamschilderingen voor the Big Draw

Er zijn zo van die initiatieven die je stad een stukje eigenzinniger, vrolijker en verrassender maken. The Big Draw is zo’n initiatief: het is een internationaal festival dat zoveel mensen aan het tekenen wil zetten. Dit jaar wordt in Nederland The Big Draw georganiseerd in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Eindhoven. En ik doe mee aan The Big Draw Nijmegen!

Onderdeel van The Big Draw Nijmegen is de ramenroute: door heel de binnenstad worden kunstenaars, tekenaars en illustratoren aan het werk gezet om met krijtstift op de ramen van winkeliers en horecagelegenheden te tekenen. Aangezien raamtekeningen wel mijn ‘cup of tea’ zijn (zie mijn portfolio) leek dit me een goede gelegenheid om mijn kunsten te vertonen.

Ik ging aan de slag in de winkels AnnaDiva en Partydress, resp. een lingeriezaak en een feestmode-/ bruidsmodezaak. Vanwege het luxe karakter van deze winkels koos ik voor een decoratieve, elegante aanpak met kantpatronen die nog veel van de etalage lieten zien. Ook koos ik ervoor om een manier te zoeken waarbij zowel de raamtekening áls de etalage goed uitkwamen. En dit is het resultaat:

raamschildering annadiva nijmegen

En de raamschildering bij het kleine raam van AnnaDiva.

raamschildering annadiva nijmegen

De raamschildering op het grote raam van AnnaDiva

raamschildering partydress Nijmegen

De raamschildering bij PartyDress, hier heb ik gekozen voor een decoratieve rand

 

En de winkeliers? Die waren zo tevreden dat ze het met trots deelden op facebook ;-)

 

Partydress Nijmegen raamtekening

Dankjewel voor het compliment Partydress!

 

Ook dit weekend ben ik nog bij The Big Draw te vinden, maar dan ga ik even heel wat anders doen: kinderen schminken! Als je tijd hebt om langs te komen kan ik je dit echt aanraden, er is namelijk vanalles te doen: zo kun je uiteraard de ramenroute bewonderen, maar je kunt ook deelnemen aan één van de vele activiteiten in de stad.

Kijk voor meer informatie op de website van The Big Draw Nijmegen. 

 

En heb je de Big Draw Nijmegen gemist? Geen nood, het evenement vindt in oktober ook plaats in andere steden in Nederland. Kijk daarvoor op de website van the Campaign for Drawing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *